Przykładowy jadłospis w I fazie diety Dukana

Poniedziałek

  • Rankiem - 2 plastry mięsa Grissonos, ciepły napój, odtłuszczony serek homogenizowany
  • W południe - krewetki w sosie sojowym, dorsz w szafranie, krem waniliowy
  • Przekąska - placek z otrąb owsianych
  • Wieczorem - makrela w białym winie, odtłuszczony serek homogenizowany, smażona wątróbka cielęca z octem winnym Xeres


Wtorek

  • Rankiem - odtłuszczony serek wiejski, 2 plastry chudego kurczaka, ciepły napój
  • W południe - mięsne pulpety z ziołami, pierś z kurczaka, lody z muesli
  • Przekąska - jajko ugotowane na twardo
  • Wieczorem - roladki z łososia wędzonego z odtłuszczonym serkiem topionym, kremik cynamonowy, pieczeń cielęca z dodatkiem papryki w proszku


Środa

  • Rankiem - odtłuszczony twarożek, omlet, ciepły napój
  • W południe - mięsne roladki z Grissonos z odtłuszczonym serkiem, jogurt light, tatar
  • Przekąska - herbata bądź kawa niesłodzona, owsianka z dodatkiem 2 łyżek stołowych otrąb owsianych
  • Wieczorem - małże i różowe krewetki, kawałki kurczaka w occie z cydru, kogel mogel


Czwartek

  • Rankiem - odtłuszczony twarożek, jajecznica, ciepły napój
  • W południe - kawior z tuńczyka z odtłuszczonym serkiem topionym, mus cytrynowy, eskalopek z indyka w jogurtowym sosie curry
  • Przekąska - 2 odtłuszczone jogurty z dodatkiem 2 łyżek stołowych otrąb owsianych i słodziku
  • Wieczorem - Mięso z Grissonos, smażone owoce morza, odtłuszczony twarożek


Piątek

  • Rankiem - 2 plasterki chudej szynki, 1 jogurt naturalny light, ciepły napój
  • W południe - jajecznica z dodatkiem kawioru z łososia, krem waniliowy, grillowany okoń
  • Przekąska - mięso z Grissonos
  • Wieczorem - tuńczyk z puszki w sosie własnym, jogurt light, królik w musztardzie


Sobota

  • Rankiem - jajko ugotowane na miękko, jogurt typu light, kawałki kurczaka
  • W południe - muesli z łososia, pływająca wyspa kawowa, mątwa w sosie pietruszkowym
  • Przekąska - kawa bądź herbata niesłodzona
  • Wieczorem - makrela w białym winie, odtłuszczony serek homogenizowany, wątróbka cielęca smażona z octem winnym z Xeres


Niedziela

  • Rankiem - odtłuszczony serek homogenizowany, placek z otrąb owsianych, ciepły napój
  • W południe - krem z Bavarois, omlet z miętą i curry, bulion z łososia
  • Przekąska - mięso z Grissonos
  • Wieczorem - krem jajeczny, sakiewki z wędzonego łososia z twarożkiem, pieczeń cielęca z papryką





Zobacz również